Play65

Betyg: 5/5

Länk: Klicka här för att besöka Play65 och få 40% insättningsbonus om du väljer att sätta in pengar. Du kan även spela gratis.

Länk: Klicka här för att ladda ner Play65:s backgammonspel gratis. Bonuserbjudandet gäller även här.

Recension

Play65 är den enda backgammonrum jag testat än så länge även om jag kollat på några till. Orsaken till att jag fastnade för Play65 var att det är enda backgammonrummet som är på svenska plus att det verkar vara ett av de största och populäraste.

Spelutbud

Spelutbudet är mycket bra, finns spel med insatser som varierar från €1 (ca 10kr) till €800 (ca 8000 kr). Är man ny vill man kanske testa på lägsta nivån och om man vill kan man även spela gratis för låtsaspengar för att lära sig reglerna och sådär. Det finns också en spelskola där man kan lära sig grunderna i backgammon. Det ordnas också större turneringar med många spelare. Här är en bild på hur det ser ut i spelet.

Mjukvara

Backgammonprogrammet är översatt till svenska och det funkar bra tycker jag, inget att klaga på så där på rak arm.

Sajten

Hur är då deras sajt? Innehåller den den information man vill veta? Sajten är på svenska och även om översättarna gjort en del missar så duger den. Ibland läser man saker som verkar lite konstiga men då vet man att det är översättningsmissar, skulle det vara nånting man hakar upp sig på finns sidan även tillgänglig på engelska. Fast den svenska versionen är helt okej för alla som inte gräver ner sig i detaljer. Det finns också lite backgammonregler och de är så klart värda att läsa igenom även om beskrivningarna kunde varit tydligare. Testspela med låtsaspengar och gå igenom deras backgammonskola i spelet så borde du rätt snabbt få en känsla för hur man gör.

Support

Även om sajten och själva spelet är på svenska så är support bara tillgänglig på engelska. Jag har skickat ett par mail till deras support och på det ena fick jag svar nästan direkt men för det andra tog det någon dag. Det andra mailet jag skickade var lite klurigare att besvara så jag antar att det var därför, men svarstiden var ändå helt okej. Båda mailen innehöll bra svar på mina frågor.

Betalningsmöjligheter

Insättningsalternativ: Kreditkort (Visa, mastercard, maestro, american express, maestro), Neteller, Western Union, PayPal, Moneybookers eller banköverföring.
Uttagsalternativ: Kreditkort (Endast Visa), Neteller, Western Union, PayPal, Moneybookers eller banköverföring.

Själv föredrar jag visakort eftersom det är smidigast men banköverföring, paypal eller neteller är bra alternativ om man inte vill lämna ut sitt kortnummer.

Slutsats

Ja som du sett har jag inte hittat särskilt mycket negativt förutom lite översättningsmissar. Därför finns det ingen anledning att inte ge Play65 högsta betyg, 5/5. Om du vill kan du besöka deras hemsida och testspela gratis hur länge du vill innan du börjar spela med riktiga pengar.